Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Πηκτίνη εσπεριδοειδών, σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η πηκτίνη είναι ένας φυτικής προέλευσης πηκτικός παράγοντας, που χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή μαρμελάδων και ζελέ φρούτων. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη, που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των περισσότερων υπέργειων φυτών και ιδιαίτερα των φρούτων, από όπου και εξάγεται με διάφορες μεθόδους, για εμπορική χρήση. Παρότι οι άνθρωποι γνώριζαν από πολύ παλιά την τεχνική για την παραγωγή μαρμελάδας και μάλιστα ήξεραν ότι κάποια φρούτα όπως το μήλο, το κυδώνι και η φλούδα του λεμονιού «έπηζαν» ευκολότερα, μόλις στις αρχές του 19ου αιώνα, απομονώθηκε η πηκτίνη, η ουσία που ήταν υπεύθυνη για όλα αυτά  και περιγράφηκε η δράση της. Τα εσπεριδοειδή –αφού εξαχθεί ο χυμός τους– αποτελούν μια από τις βασικές πηγές για την παραγωγή πηκτίνης, που κυκλοφορεί είτε σε ρευστή μορφή, είτε συνηθέστερα σε μορφή σκόνης.

Μορφή: Υπόλευκη, λεπτή σκόνη.

Αρώματα και γεύση: Πολύ διακριτικά, σχεδόν ανεπαίσθητα αρώματα λεμονιού. Γεύση ελάχιστα γλυκιά και αμυλώδης.

Στην κουζίνα: Αν και χρησιμοποιείται τόσο στη βιομηχανία τροφίμων ως σταθεροποιητικός παράγοντας για χυμούς και ροφήματα γάλακτος όσο και στη φαρμακευτική βιομηχανία, η κύρια χρήση της πηκτίνης παραμένει στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Στην παρασκευή μαρμελάδας, η χρήση φυσικής πηκτίνης σε σκόνη επιτρέπει να αποφύγουμε το παρατεταμένο βράσιμο των φρούτων που σε διαφορετική περίπτωση είναι απαραίτητο για να «πήξει» η μαρμελάδα, αλλά συγχρόνως καταστρέφει τις όποιες βιταμίνες και τα αρώματα. Η ποσότητα της πηκτίνης που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το είδος των φρούτων και το βαθμό ωρίμανσής τους, όπως και από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αν δηλαδή πρόκειται για μαρμελάδα, πάστα ή ζελέ.  Γενικά, για τη μαρμελάδα υπολογίστε 15 γραμ. πηκτίνης σε σκόνη για 1 κιλό φρούτα και 1 κιλό ζάχαρη.

Drag View Close play