Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Πάπρικα γλυκιά Ουγγαρίας

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το κόκκινο πιπέρι, κοκκινοπίπερο ή πάπρικα, της Ουγγαρίας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αποξηραμένη και κονιορτοποιημένη σάρκα μιας από τις πολλές ποικιλίες του φυτού Καψικό το ετήσιο (Capsicum annuum), που ανήκει στο γένος των Καψικών, της πιπεριάς δηλαδή. Το φυτό έφτασε στην Ισπανία μαζί με άλλα της ίδιας οικογένειας όπως η τομάτα και η πατάτα, μετά την ανακάλυψη της Αμερικής, και από εκεί διαδόθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ουγγαρία φαίνεται πως ήρθε από τον βαλκανικό δρόμο, μέσω της οθωμανικής επικράτειας, στα μέσα του 16ου αιώνα, αλλά έγινε δημοφιλής και σχεδόν ταυτίστηκε με την εθνική κουζίνα της στο τέλος του 19ου αιώνα. Άλλωστε, και η ονομασία πάπρικα, που έχει περάσει στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες, προέρχεται από τα ουγγρικά, αν και οι βαθύτερες ρίζες της βρίσκονται στο λατινικό piper και στο ελληνικό πιπέρι. Η καλύτερη ποιότητα θεωρείται ότι παράγεται στα νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία και τη Ρουμανία, ενώ επισήμως υπάρχουν και 8 διαβαθμίσεις γευστικής έντασης.

Μορφή: Λεπτή πούδρα, με λαμπερό, κόκκινο χρώμα, που δηλώνει ότι ανήκει στην διαβάθμιση Edesnemes, δηλαδή γλυκιά και φινετσάτη.

Αρώματα και γεύση: Καθαρά αρώματα πιπεριάς στη μύτη, θερμή και όξινη αίσθηση στο στόμα, με σχεδόν ανεπαίσθητο κάψιμο.

Στην κουζίνα: Χρησιμοποιήστε την οπουδήποτε θέλετε τα αρώματα και το χρώμα του κοκκινοπίπερου, αλλά όχι το κάψιμο των πιο «επιθετικών» εκδοχών του. Αν θέλετε να τονίσετε περισσότερο τα αρώματά της, «τσιγαρίστε» την για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε λάδι.

Drag View Close play