Πιπερίτσες Ινδιών ολόκληρες, αποξηραμένες

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως σε πιπεριές τσίλι, αλλά συγχρόνως και ο μεγαλύτερος καταναλωτής τους. Παρότι τα πρώτα φυτά του γένους των καψικών έφτασαν στη χώρα μόλις τον 16ο αιώνα, με τους Πορτογάλους εμπόρους – κατακτητές, γρήγορα οι καρποί τους έγιναν δημοφιλείς, επηρεάζοντας τη  γευστική ταυτότητα της ινδικής κουζίνας. Καλλιεργούνται πολλές ποικιλίες καψικών, κυρίως του είδους Capsicum annuum, με περισσότερο διαδεδομένη την Sannam, που διατηρεί το ζωηρό κόκκινο χρώμα της ακόμα και όταν αποξηραίνεται.

Μορφή: Οι αποξηραμένες πιπερίτσες των Ινδιών έχουν λαμπερό κόκκινο χρώμα, επίμηκες σχήμα με μυτερή απόληξη και μήκος που κυμαίνεται από 3 έως 5 εκατοστά.

Αρώματα και γεύση: Πολύ εκφραστική μύτη, με τα γήινα αρώματα της πιπεριάς να κυριαρχούν. Στο στόμα το κάψιμο είναι αρκετά έντονο και με διάρκεια, χωρίς βέβαια να φτάνει σε ακραία επίπεδα. Βρίσκεται γύρω στις 35.000 (SHU) μονάδες της κλίμακας Scoville.

Στην κουζίνα: Χρησιμοποιήστε τες ολόκληρες για να δώσετε ένταση σε μαγειρευτά ψάρια, κρέατα και λαχανικά ή αρωματίστε ελαιόλαδα, δίνοντάς τους έναν εξωτικό χαρακτήρα. Προσθέστε τες σε σούπες οσπρίων και γενικά όπου θέλετε το θερμό τους άγγιγμα. Η ποσότητά τους και ο χρόνος που θα τις αφήσετε σε επαφή με τα υπόλοιπα υλικά εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας. Ακριβώς το γεγονός ότι είναι ολόκληρες σας διευκολύνει να τις απομακρύνετε όποτε εσείς θέλετε.

Ταιριάσματα: Καθώς συμμετέχουν στα περισσότερα μείγματα μπαχαρικών της ινδικής κουζίνας, διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με το κύμινο, τον κόλιανδρο, το μοσχοσίταρο, το σκόρδο, τη δάφνη και το καρδάμωμο.

0%
Drag View Close play