Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Σινάπι κόκκινο, σπόροι

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Ο κόκκινος σιναπόσπορος (ή κόκκινο σινάπι ή κόκκινοι σπόροι μουστάρδας) προέρχεται από το φυτό Brassica juncea ή Ινδική μουστάρδα, που ανήκει, όπως και τα υπόλοιπα είδη της μουστάρδας, στην μεγάλη οικογένεια των σταυρανθών ή κραμβοειδών, συγγενεύει δηλαδή με το λάχανο και το κουνουπίδι. Το συγκεκριμένο είδος, που κάποιοι επίσης ονομάζουν και καφέ μουστάρδα, καλλιεργείται στην Ασία, την Αφρική αλλά και στη Ρωσία, ενώ εκτός από τους σπόρους του, είναι βρώσιμα τα φύλλα και τα κοτσάνια του. Οι σπόροι συλλέγονται λίγο πριν ωριμάσουν τελείως και ανοίξει το περικάρπιο που τους προστατεύει.

Μορφή: Οι σπόροι του κόκκινου σιναπιού είναι πολύ μικροί, ολοστρόγγυλοι, σκληροί, με χρώμα που κινείται ανάμεσα στο καφέ και το κεραμιδί.

Αρώματα και γεύση: Ο κόκκινος σιναπόσπορος γευστικά και αρωματικά είναι πιο έντονος από τον κίτρινο και λιγότερο έντονος από τον μαύρο. Όμως, όπως και οι άλλοι δύο, για να αποδώσει τα θερμά, πικάντικα αρώματα ή την ελαφρά καυστική γεύση του, θα πρέπει να σπάσει και να έλθει σε επαφή με υγρό.

Στην κουζίνα: Δημοφιλείς στις κουζίνες της Ασίας και της Αφρικής, όπου τριμμένοι συμμετέχουν σε πάρα πολλά μείγματα μπαχαρικών, κάρι και μάσαλα, οι σπόροι της κόκκινης μουστάρδας μπορούν να αρωματίσουν την άλμη για τα τουρσιά ή τις πίκλες, αλλά και τις μαρινάδες κρεατικών. Σε μορφή σκόνης, που χρειάζεται να μείνει σε κρύο νερό για 10 περίπου λεπτά πριν αναμειχθεί με άλλα υλικά, ώστε να σχηματισθούν οι ενώσεις που της χαρίζουν την ιδιαίτερη γεύση της, μπορεί να προστεθεί σε μαγειρευτά της κατσαρόλας, λίγο πριν κατέβουν από τη φωτιά, ή σε σάλτσες.

Ταιριάσματα: Τους ταιριάζει το ξίδι, το σκόρδο, το κύμινο, η ασαφετίδα, αλλά και τα ξερά βότανα, όπως το θυμάρι και η ρίγανη.

Drag View Close play